Who said “Adventures”?

(👇 РУССКИЙ 👇)

Adventures begin here!

It is such a loud word! Adventures! That day we didn’t find them!

I came to Shanghai at 4; Eric and I met up at about 6. It started getting darker. Eric said it’s impossible to see many things today. Amazing beginning!

Early birds

Chinese people go to bed very early, adults at about 9-10 pm, children even earlier. After 10 pm it’s purposeless to talk to them, their brain is having the 10th dream and understands nothing. Eric is an early bird; he goes to bed at 10 and gets up at 5 as he lives far from the city center because he needs to be at work before 8 o’clock. I can’t understand this numbers. How do you get up at 5 am and go somewhere? It seems that all Chinese people are larks; it’s not a problem for them to get up early. While living in Krasnoyarsk I got up at 7 am, but in China I’m much more relaxed. I allow myself to get up at 10 or 11 am. I only need to be at work in the afternoon. Owl’s dream!

Underground girl

So that’s why we decided to go for a walk along the bund, but before that I needed to learn how to use the subway system. Although there is no subway in my local Krasnoyarsk, I had had an opportunity to use a subway in other cities, but Shanghai’s subway is something really special. Shanghai’s subway is the longest subway in the world, the length of all its entire lines is 588 km! If you remember huge Shanghai’s population 7 million users a day shouldn’t make you surprised! I felt I was an ant!

Adventures

Spinder’s net

Some mothers used handcuffs to fasten their children to themselves in order not to lose them. I should have also been fastened because I got lost…

It was like in a slow-motion picture. Doors of the car were closed; the train went away with Eric inside, while I remained standing on the platform… But lucky me I was clever enough to stay in the same place! Eric apologized about it for a long time.

Electricity dream

In the Shanghai sky stars aren’t visible, but it doesn’t matter! Because Shanghai itself is a star. It pours out lights of many colors. When we arrived to the bund, I became blind from the amount of light. The first thing I thought was “How much money are they paying for electric power? And the most important question who pays for it?”. And then secondly I thought: “Wow! How beautiful it is!”

Adventures

Amazing view

I’m easily amazed by the sea or the mountains, but I have never thought that I’d scream with delight from seeing skyscrapers. I am usually indifferent to these stone jungles. But it’s better to see something once, than to hear about it a million times. This expression is exactly right for Shanghai.  Probably all of the people around me had the same opinion as me. It was sooo crowded! I really wanted to save the main view so I took heaps of photos. Millions! Let’s be honest. Eric unwillingly turned into a photographer. He took thousands of pictures of me because it was always something wrong. Somebody put his head covering me, but I am the main star on my photos, in some pictures I was yawning, or I looked away, or my fringe was wrong, or something else. So I didn’t like my pictures at all!

Adventures

A model! Definitely!

So after 30 min fighting for the best pictures, we finally finished our photo shoot. Eric helped me find Elsa’s place. He carefully transferred me from one pair of hands to another as a brood hen because he was afraid that I would get into trouble again.

While saying goodbye to him I knocked on Elsa’s door.

***

Кто сказал “Приключения”?

Приключения начинаются здесь

Какое громкое слово приключения! В тот день они меня не настигли.

Приехала я в Шанхай примерно в 16.00, встретились мы в начале 6. Уже начинало темнеть, и Эрик сказал, что сегодня особо не получится ничего посмотреть. Вот так да! Приехала, е-мое.

Ранние пташки

Китайцы рано ложатся спать, часов в 9-10 взрослые, дети так еще раньше. После 10 с ними бесполезно разговаривать, их мозг уже видит десятый сон и вообще ничего не соображает! Эрик тоже ранняя пташка, ложится спать в 10, встает в 5, чтобы к 8 успеть на работу, так как живет далеко не в центре. Я такие цифры вообще не понимаю, просто не представляю, как это встать куда-то в 5! Сонливо, наверное! Такое ощущение, что все население Китая жаворонки, для них не проблема встать в такую рань. Живя в Красноярске, я просыпалась в 7, но в Китае совсем расслабилась,… Могу себе позволить и в 10, и в 11. На работу во второй половине дня. Мечта совы!

Сибирячка в метро

Поэтому было решено прогуляться по набережной, а перед этим, не мешало бы разобраться с метро. Хоть и в родном Красноярске его нет, на метро я все же каталась, но Шанхайская подземка отдельный экземпляр. Шанхайский метрополитен первый в мире по протяженности линий, длина сети составляет 588 км, а если вспомнить про население Шанхая, то ежедневному 7 миллионному пассажиропотоку удивляться не стоит. Я себя муравьишкой чувствовала.

Adventures

Паутина

Некоторые мамочки пристегивают своих малышей к своей руке наручниками, чтобы те не отставали и не пропадали из вида. И меня надо было пристегнуть! Потому что я потерялась…

Все было как в замедленной съемке. Двери вагона закрываются, поезд отправляется вместе с Эриком внутри, а я остаюсь стоять на перроне.… Но вот хорошо ума хватило остаться на том же самом месте. Эрик потом еще долго извинялся.

Электрическая мечта

На Шанхайском небосклоне звезд не видно, но и это не беда! Потому что Шанхай сам как звезда переливается огоньками всех цветов. Когда мы прибыли на набережную, я ослепла от количества света, подумав: «Сколько ж денег они на электроэнергию впухивают? И кто, самое главное, платит за нее?». А уж потом: «Вау! Вот это красота!»

Adventures

Меня легко впечатлить морем и горами, но никогда не думала, что я издам восторженный вопль при виде высоток. К каменным джунглям я обычно равнодушна. Лучше один раз увидеть, чем сто раз услышать! Вот это точно про Шанхай. Так вместе со мной подумали, наверное, все люди вокруг. Народу было… не протолкнуться…

Я, пытаясь запечатлеть главный вид не только в своей голове, сделала кучу фото, да что уж там… миллион! Эрик же, превратясь не по своей воле в фотографа, сделал миллиард фото меня, потому что постоянно было что-то не так. То кто-то свою голову запихал в кадр, затмив собой меня, но я же главная звезда на моих фотографиях, то я зевнула, то я отвернулась, то челка, то  еще что-то не так. Короче, фото так себе. А может, все дело в модели?

Adventures

Модель! Не иначе!

В общем, через полчаса борьбы за лучшие фото для моей мамы, мы таки закруглились с «фотосетом».  Эрик помог найти дом Эльзы, заботливо передав меня из одних рук в другие, как курочка наседка, потому что боялся, что я опять вляпаюсь в историю.

Простившись с ним, я постучалась в дверь.

Предыдущая статья

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.