Wolfgang

What did we talk about?

About everything and about nothing. His name is Wolfgang and he is from Germany, he works at the local factory as a chemist. It might seem to you that we had one more common interest. But at that time it’d been two years since I’d finished university so I forgot everything. We spoke generally about traveling.

My biggest dream is to travel around the whole world, and he travels a lot. That time he had just returned  from Bali.

He showed photos, answered my silly questions, I showed off about my trip to Vietnam, told him about other countries which I have visited, about some funny stories which happened to me there. As you already understood, I talked non-stop!

After a while we started to talk about Nantong.

“Are there any other foreigners in Nantong apart from us? “, – I asked.

“Sure! There are about 200 foreigners from different parts of the world!”

Can you imagine how surprised I was? Why didn’t I meet anybody then??

“Because you live in the wrong area!”

Later, as I found out, I lived really in the wrong area. And in general I knew little about the areas of Nantong. Better to say that I knew nothing! I was so absorbed by my routine that I had no desire to search for adventures, the whole world concentrated in my small shell.

“If you want, I can take you out”.

To be honest, an elderly woman Polina was very skeptical about this invitation. While living in Krasnoyarsk, I absolutely lost my partying skill which I developed during my time as a student.

When I worked at school, I had to deal with students who were not much younger than me, they were about 18. They went partying a lot! Can you imagine my horror when I met one of my students in one of the most popular places in the city: “You look very well, Miss Polina!”, – my student said. After this accident, I didn’t see him at my lessons for several weeks!

“Let’s go! It will be a great fun! You will get acquainted with the others!” Perhaps, it was the most powerful argument.

Several days later after coming back to China, we went to the local Irish pub.

Wolfgang hoped for a private date so he booked a table far away from the main hype. But I wasn’t interested in this privacy at all. When I came in I met some foreigners who ate some pizza and I joined them. I saw Wolfgang but I deliberately sent him a message to ask him to join me.

As he promised it was a great night. I met some nice people who with I’m still good friends. And that Irish pub in Chinese remote place is one of my favorite places in the world.

***

Вольфганг

О чем мы говорили?

Обо всем и ни о чем. Его зовут Вольфганг и он из Германии, работает на местном заводе химиком. Вроде бы добавилась еще одна тема для разговора. Но нет, химики мира, не обольщайтесь. С момента окончания моего университета прошло около двух лет, и я, естественно, все забыла. Говорили мы в основном про путешествия.

Моей самое заветной мечтой было объехать весь мир, а он путешествовал почти так же регулярно как менял рубашки. То есть часто! В тот раз он возвращался с Бали.

Он показывал фотографии, отвечал на мои глупые вопросы типа: «А на Бали правда круто?», я хвасталась своими впечатлениями от Вьетнама, рассказывала о других страны, которые мне довелось посетить, про казусы, которые случились там же. Как вы уже догадались, у меня начался словесный понос! В основном говорила я!

Спустя какое-то время моих историй, мы дошли и до Нантонга.

«Кроме нас с тобой здесь нет больше иностранцев что ли?», – спросила я. «Ты что! Здесь около 200 иностранцев со всего мира!»

Представьте, как я была ошарашена! Меня как по голове мешком ударили. А тогда почему же я никого не встречала?? «Потому что живешь не в том районе, в котором надо!»

Уже позже, как я выяснила, жила я действительно не в том районе. Да, и вообще о районах Нантонга я знала мало. Ничего! Я была настолько поглощена своей рутиной, что у меня не было никакого желания особо отправляться на поиски приключений, весь мир сосредоточился в моей маленькой раковинке.

«А хочешь, я тебя возьму куда-нибудь тусануться?»

Честно сказать, баба Полина очень скептически отнеслась к такому приглашению. Дело в том, что живя в Красноярске, я совсем потеряла навык клубной жизни, который годами развивала в студенческую пору.

Работая в школе, мне приходилось иметь дело с учениками, которые были ненамного младше меня, многим было уже по 18. То есть самый тусующийся возраст достался мне! А этих детей мне приходилось наставлять на пусть истинный. Какой же был мой ужас, когда я встретилась с одним из своих студентов на дискотеке в одном из популярнейших мест в городе: «Отлично выглядите, Полина Николаевна!». После этого случая, я не видела его на своих уроках несколько недель!

«Да пошли! Классно будет! Познакомишься с остальными!». Пожалуй, это был самым весомым аргументом.

Спустя несколько дней после моего возвращения в Китай, мы пошли в местный ирландский паб.

Он, явно надеясь на приватное свидание, занял стол подальше от основной шумихи. Мне же уединяться было совсем не по нраву, да и с порога я увидела кучку иностранцев, которые ели пиццу. Без малейшего зазрения совести, я уселась прямо рядом с ними.

Вульфа я видела! Но вместо того, чтобы подойти и предложить ему пересесть, я настрочила смс мол «Ну, ты где? Я тут уже тебя сто лет в обед жду!». Думаю, вы представляете, с каким выражением лица он присоединился к нам.

В тут ночь моему веселью не было предела. Я встретила много интересных людей, с которыми дружу до сих пор. А этот ирландский паб в китайской глубинке стал одним из моих любимейших мест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.